Şase persoane reţinute după ce ar fi eliberat zeci de mii de fişe medicale false pentru permise auto

Data:

Share post:

Poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat percheziţii la sediul unei clinici medicale private şi la o adresă din judeţul Călăraşi, în cadrul unui dosar penal privind eliberarea de fişe medicale false pentru permise auto. Șase persoane au fost reținute iar procurorii au formulat propunere de arestare preventivă pentru suspecți.

Potrivit unui comunicat al IPJ Ilfov, în perioada 2019-2024, administratorii clinicii respective şi mai mulţi medici ar fi întocmit şi eliberat în fals zeci de mii de fişe medicale necesare obţinerii sau preschimbării permiselor de conducere, fără ca beneficiarii să se prezinte la clinica medicală pentru a fi consultaţi, iar dacă se prezentau, fie nu ar fi fost consultaţi de către toţi medicii înscrişi pe fişele medicale, fie ar fi fost consultaţi de către persoane care nu ar fi avut pregătirea medicală necesară de specialitate, potrivit Agerpres.

La percheziţii au fost descoperite şi indisponibilizate sume de bani, parafe medicale, telefoane mobile şi înscrisuri ce ar fi fost folosite la săvârşirea infracţiunilor.

Şase persoane au fost reţinute în acest caz, respectiv doi bărbaţi (46 şi 49 de ani) şi patru femei (între 34 şi 56 de ani), urmând ca vineri aceştia să fie prezentaţi procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea cu propuneri privind măsuri preventive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale din Ilfov şi Călăraşi, ai Serviciului Criminalistic Ilfov, precum şi de la alte subunităţi de poliţie din cadrul IPJ Ilfov.

Articole similare

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...

Bărbat arest după ce ar fi violat-o pe fiica de 13 ani a concubinei sale

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Sălaj a fost arestat preventiv pentru că ar fi...

Accident cumplit. Un motociclist a murit după ce s-a izbit într-o cisternă

Tragedie pe şosea. Un motociclist, în vârstă de 35 de ani a murit, astăzi, în judeţul Satu Mare, după...