Unele medicamente şi-au dublat, chiar triplat preţul de la 1 august. Farmacist: ”Riscul este ca pacienţii să taie medicamente de pe listă“

Data:

Share post:

Ajustarea anuală a preţurilor la medicamente de către Ministerul Sănătăţii operată de la 1 august a dus la creșterea prețurilor la unele dintre produse. În unele cazuri, prețul practicat în prezent în farmacii a ajuns să fie dublu sau chiar triplu faţă de luna anterioară.

Lovitură pentru români. De la 1 august, unele medicamente şi-au dublat, chiar triplat preţul în farmacii. Cei mai afectați sunt pensionarii.

„Media de creştere este de la 40 de lei la 90 de lei pe reţetele normale. Reglări de preţ au mai fost, însă o creştere masivă cum este acum nu a mai fost. Şocul iniţial a fost major. Impactul se simte, am avut oameni care au plecat din farmacie”, a declarat Paul Negoiţă, managerul lanţului de farmacii Iris Pharm din Buzău, citat de ZF.

„Era inevitabilă scumpirea pentru că nu e normal să dai 7 lei pe Sintrom, care e anticoagulant şi te ţine în viaţă. Nu e nici cât o sticlă de suc. Doar că unele s-au scumpit foarte mult. Riscul este ca pacienţii să taie medicamente de pe listă“, spune şi farmacistul Mihai Trofin din Bacău.

Piaţa medicamentelor a ajuns în perioada iulie 2022-iunie 2023 la o valoare de 27,8 miliarde de lei, în creştere cu 18% faţă de perioada anterioară, arată datele din cel mai recent raport al companiei de cercetare de piaţă Cegedim.

Articole similare

Maşină condusă de un bărbat din Vitomireşti, implicată într-un accident în Vâlcea. Patru persoane rănite

Patru persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce un autoturism condus de un bărbat din Vitomireşti, judeţul Olt,...

Mircea Geoană huiduit pe scenă, la Ziua comunei Coloneşti din judeţul Olt

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost huiduit la Coloneşti, în judeţul Olt, unde a participat la...

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...